Dak- en zinkwerk

Meurs Loodgietersbedrijf helpt u graag op weg met het aanbrengen van dakbedekking, maar ook lekkages die zijn ontstaan in oude dakbedekking of het bedekken van een dakkapel.
Lood vernieuwen bij uw schoorsteen of het inplakken van een rookgasafvoer.

Voor verschillende doeleinden kan er zink worden gebruikt. Een goedkopere oplossing voor bv. een dakgoot is een kunstof of PVC dakgoot.
Verlangt u een hogere kwaliteit, dan is zink de beste keus. Daken van zink komen steeds meer voor, omdat de architectuur steeds meer verschillende dakvormen voorschrijft. Zink of koper is hiervoor het meest geschikt.

Veel toegepaste dakproducten zijn kunstof dakfolie (EPDM), brandrollen en zink. De daken kunnen voorzien worden van isolatie, drainagetegels en afwerkranden.
Ook voor reparaties, renovaties en nieuwbouw dakbedekkingen kunt u terecht bij Meurs Loodgietersbedrijf.

EPDM
Het gebruik van EPDM is een duurzame methode; met EPDM folie kiest u voor een duurzaam en waterdicht dak.
EPDM folie is een samensmelting van Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. Deze samenstelling zorgt er voor dat uw dak jarenlang soepel blijft en heeft een elasticiteit van meer dan 400%.
Hoe uw dak ook uitzet of krimpt, dankzij zijn blijvende elasticiteit vangt EPDM folie deze bewegingen probleemloos op en zal niet scheuren.
EPDM folie is ook heel gebruiksvriendelijk en rendabel. Over de meeste bestaande dakconstructies kan EPDM folie geplaatst worden.
Bij renovatie is er dus geen sprake van hoge sloop of stortkosten. EPDM folie wordt gewoon over de bestaande dakbedekking gelegd.
EPDM folie wordt volledig koud verwerkt, volledig gelijmd, met ballast of mechanisch bevestigd.
 
APAX
Kiest u voor stabiliteit en betrouwbaarheid van een dakbaan en gaat u tegelijkertijd voor eenvoudige en brandveilige verwerking?
Dan kiest u voor APAX® van producent SOPREMA. De APAX-dakbaan combineert namelijk al deze eigenschappen in één product!
APAX is een POCB-dakbedekking met een zeer fraaie afwerking van fijn zwart mineraal.
Daarmee heeft APAX alles in huis voor een duurzaam, kwalitatief en esthetisch mooi dak.